Øysand bru


Dette er en del av studentprosjektet Øysand friluftsområde. Man kan si at dette prosjektet er tenkt å ha en klimaeffekt med tanke på å legge til rette for at flere benytter sykkel og benytter omgivelsene rundt seg i stedet for å reise langt med fly og bil.


Den svarte linjen viser Pilgrimsleden. Det satt opp rute over elva ved Sundet gård men der er det ingen bru. De som driver overnattings og serveringsstedet på Sundet gård ror pilgrimene over.

Udduvoll bru. Mest naturlig passasje over brua i dag men det er noe lenger.
Udduvoll bru. Bussholdeplass og gangvei under men vannavrenning rett over gangvei. Ikke tenkt på sykkel eller fotgjengere og plassering av gangvei ved prosjektering av brua.

Dette er en del av en ide: Øysand friluftsområde – www.konstruksjon.com

Som en del av Pilgrimsleden er det tilrettelagt for å komme seg over elva og til Sundet gård da Sundet gård tilbyr å ro pilgrimer over elva. Sundet gård tilbyr mat og overnatting. Sundet gård signaliserer at de ønsker å avslutte den virksomheten men sier at tilgang til marka har vært diskutert at pilgrimmer kunne hatt ei rute igjennom marka i stedet for å gå langs med veien. Å erstatte dette ro-tilbudet med ei taubru er derfor noe er sett på her. Det er gjort et par iterasjoner på dette. Akkurat plassering kan diskuteres men det hadde vært interessant for www.konstruksjon.com å få et oppdrag på å prosjektere og bygge ei slik bru. Det kommer sikker derfor mer detaljer på dette da dette konseptet vil bli forsøkt videreutviklet ved ledige stunder.

Video med ny versjon der tårnene på brua er ca. 17 meter høye

Andre taubruer
Via Ferrata Loen in Loen, Norway – Fjord Tours
Pussige Jostedalen – VG
Carrick-a-Rede Rope Bridge – YouTube
The Most Terrifying Rope Bridges In the World – Thrillist
Zhangjiajie Glass Bridge, China. 360 aerial video in 8K – YouTube
A bridge too far? World’s longest pedestrian suspension bridge to open in Portugal – YouTube

Flotte bilder men denne brua blir nok ikke bygget der. Ment som mulig vei unna bilveien og direkte tilgang til Bymarka eller retning Byneset. Her med lokasjon rett ved Sundet gård . Dette er innenfor naturvernområdet. Mest naturlig plassering med dagens veier men må vel plasseres utenfor naturvernområdet.

Første utkast, bru over Gaula

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *